Flyplasser i Paris

Det er tre flyplasser i nærheten av Paris som har flyvninger fra Norge, Charles de Gaulle Airport, Orly Airport og Beauvais-Tillé Airport. Charles de Gaulle og Orly er de to største og det er hit flest ankommer, mens noen billigflyselskaper flyr til Beauvais-Tillé, blant annet Ryan Air.

Charles de Gaulle
Den enkleste måten å komme seg fra Charles de Gaulle og inn til Paris er RER-B toget. Dette er en del av det lokale metrosystemet i Paris, og er effektivt og praktisk. Det tar ca 40 minutter inn til sentrum. Toget stopper på følgende holdeplasser: Gare du Nord, Chatelet-les-Halles, Saint-Michel/Notre Dame, Luxembourg, Port-Royal og Denfert-Rochereau.
Se etter skilt hvor det står RER når du lander, det kan være du må ta interntransport på flyplassen før du kommer til toget.

Orly
Den enkelste måten å komme seg til sentrum av Paris er å ta et toget Orlyval til Antony, hvor det er overgang til RER linje B og C. Det tar tilsammen ca 40 minutter. Orly er mye mindre enn Charles de Gaulle, mer oversiktlig og det er på mange måter lettere å reise til Paris via Orly.

Beauvais-Tillé
Beauvais-Tillé ligger lenger ut fra Paris enn både Charles de Gaulle og Orly. Det går busser fra flyplassen og inn til Paris. Bussene tar ca 1,5 timer, men det kan fort bli enda lenger dersom det er mye trafikk.