Pass på verdisakene når du er i Paris

Selv om Paris ikke regnes blant de aller verste når det kommer til kriminalitet og tyveri fra turister, så er Frankrikes hovedstad en internasjonal storby. Med sine godt over to millioner innbyggere (over 12 millioner med forsteder og pendlerbyer), og mange tilreisende, så sier det vel seg selv at ikke alle er bare lovlydige.

Og dette er noe du som turist burde ha i tankene når du besøker Paris. Nå mener vi ikke at du skal gå rundt og være så bekymret for tyveri at det legger en demper på ferien din i denne vakre byen, men noen forholdsregler kan man jo ta.

Forholdsregler, som å ikke rusle rundt med en full lommebok stikkende opp av en åpen baklomme, eller legge fra seg et dyrt kamera på bordet i en av Paris koselige fortauskafeer.
Bruk hotellets safe dersom de tilbyr dette. Pass ekstra nøye på tingene dine der hvor mange mennesker er samlet, på tog, eller ved Eiffeltårnet eller Triumfbuen.
Sett heller ikke i fra deg bagasjen din steder du ikke har full kontroll på den. Ved å putte en sporings-tracker i kofferten så har du også muligheten til å fortelle politiet hvor kofferten, og sannsynligvis tyvene, befinner seg dersom uhellet skulle være ute. Å utstyre bagasjen med en enhet for GPS sporing vil øke sjansene dine til i hvert fall for å få igjen bagasjen din. Prøv ikke å finne den selv.

Som du ser så er denne type forholdregler ikke all verden å få til, uten at du trenger å være i alarmberedskap hele ferien. Det kreves bare litt bruk av sunn fornuft og litt moderne teknologi.Når uhellet allikevel er ute.

Men så er det sånn dessverre at uansett hvor forsiktig du er, så kan du bli et offer for tyver og tingene dine kan bli borte.

Ta da kontakt med Politiet med en gang og anmeld forholdet. Sørg også for å få en kvittering på anmeldelsen. Gi dem da opplysningene du får fra GPS trackeren din, slik at de forhåpentligvis kan oppsøke tyvene og få tilbake tingene dine.

Kontakt så forsikringsselskapet ditt og få råd og hjelp derfra på hva du skal gjøre videre.
Ta også kontakt med banken din dersom bank og kredittkort er borte for å få sperret disse så fort som bare mulig.

Reise eller flyselskapet er riktig sted for å melde bortkommende billetter. Norge har også ambassade i Paris dersom du trenger ytterligere hjelp.

Selv om Paris og Frankrike ikke er så langt hjemmefra så er det ganske stusselig å befinne seg der uten bagasje, pass og penger.

Men igjen. Paris er en relativ trygg by for turister, bare du opptrer litt fornuftig, så ha et fantastisk opphold i en av verdens flotteste byer!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


× 6 = tretti seks