St Germain

St. Germain

St. Germain

En kaffe på en fortauskafe i St Germain hører med til opplevelsen av Paris. I 40 og 50-årene kunne man se Hemingway, Sartre og Someone de Beauvoir diskutere litteratur på den legendariske kafeen Les Deux Magots. Mens Picasso foretrakk Cafe de Flore rett ved siden av.

St Germain var de intellektuelles og kunstnerenes Paris i midten av 1900-tallet. I dag er det forstatt mange gallerier i dette fasjonable området av byen. Og selv om Sartre og Picasso er byttet ut med unge jenter med guidebøker, har området fortsatt en særegen stemning. Kafeene står fortsatt og på kveldene er det liv på de mange restaurantene og i barene.

Hjertet av St Germain er plassen utenfor kirken Église de Saint Germain des Prés. I området rundt denne plassen ligger restaurantene og kafeene tett.

Hoteller i St Germain

St Germain er et praktisk og hyggelig område å bo i på en langhelg i Paris. Kort vei til de fleste attraksjoner og ikke like turistifisert som Latinerkvarteret. Ulempen er dog at rommene generelt er litt dyrere i St Germain enn i mange andre deler av Paris.

La Maison Saint Germain – Leiligheter og rom sentralt i St Germain.
Hotel de l’Abbaye Saint-Germain – Et ombygd kloster fra 1700-tallet.
Hotel Bonaparte – Et litt billigere alternativ, men absolutt et fint hotell.