Montmartre

Montmartre og Sacré-Cœur  sett fra Musée d'Orsay.

Montmartre og Sacré-Cœur sett fra Musée d’Orsay.

Montmartre var en gang en liten landsby på en høyde utenfor Paris, men er forlengst innlemmet i den stadig voksende metropolen.

Montmartre lå inntil 1860 utenfor bygrensene og var dermed ikke underlagt Paris sine skatter og avgifter. Dette førte til billig vin i barene og det var selvsagt populært. Festene og den utsvevende livsstilen i Montmartre trakk til seg kunstere og dannet grunnlaget for bohemene. Kunstnere som Vincent van Gogh, Henri Matisse, Edgar Degas, Henri de Toulouse-Lautrec, Pablo Picasso og Amedeo Modigliani har alle bodd og jobbet i Montmartre.

MontmartreMontmartre som kunstnerby og bohemsamlested holdt seg til langt ut på 1900-tallet, men etterhvert har området blitt tatt over at turismen. Til tross for turismens inntog har Montmartre klart å beholde mye av sin sjarm, og mang en lokal kunstner prøver å tjene noen kroner på å selge sine Van Gogh-etterligninger på Place du Tertre.

I dag er Montmartre rett og slett et trivelig område. Her er Paris på sitt mest Parisiske med fortauskafeer, smale gater og ikke minst den vakre hvite kirken – Sacré-Cœur. Fra Sacré-Cœur har du en uslåelig utsikt utover hele Paris. Kirken sto ferdig i 1914, men grunnet den første verdenskrig ble den ikke innviet før 1919. Basilikaen er konstruert i kalkstein (Travertin), som gir den sin hvite farge.

Hoteller
Vi kan anbefale Ermitage Sacre Coeur som ligger rett ved Sacré-Cœur, eller Hotel Le Squara.

Montmartre er et veldig hyggelig område, med mange restauranter og godt uteliv, men det er et lite stykke fra resten av attraksjonene i Paris, så om om dere har store planer om sightseeing så kan det være litt klønete å bo her.