Tuileries-hagene

Jardin des Tuileries, eller bedre kjent som, Tuileries-hagene er et must å besøke når man er i Paris. Parken er et svært populært sted for både turister og lokalbefolkningen i Paris, og er et av Paris mest besøkte parker. Parken ble planlagt av Cathrine de Medicis, og var ferdigstilt ca år 1564. Parken er nøye planlagt, og er et fryd for øye og kan berolige enhver perfeksjonist. Alt fra perfekt nyklippet gress, parallelle stier og symestriske plantede trær og blomster bedd er planlagt og gjennomført I den minste detalj.

Tuileries – hagenes beliggenhet er i sentrum av Paris, og parken er nesten et midtpunkt for flere store severdigheter. Vest for parken finner man Concorde – plassen, i nord kan man besøke Rue de Rivoli, I øst ser man Galerie de Carrosel De Louvre og sør for parken finner man den berømte elven Seinen. Man kan nesten si at parken kan benyttes som en navigering av flere kjente bygninger og steder i Paris.

Tuileris – hagene er verdt et besøk for alle reisene. Parken har noe å tilby både barnefamilier, vennegjenger og par. Tuileris – hagene er perfekt for en rolig lunsj eller picnic, men har også flere bassenger, fontener, spisesteder og monumenter for de som ønsker å få med seg mest mulig av Paris. I Tuileris – hagene finner man også to museer: Musèe de l`Orangerie og Galerie National de Jeu de Palme.