Triumfbuen

Triumfbuen eller Arc de Triumpghe de l`Ètoile, som den heter på fransk, er et monument bestilt av Napoleon. Frankrike hadde kjempet seg igjennom mange kriger og sin egen revolusjon, og Napoleon ville minnes Frankrike, sine egne og soldatenes triumfer igjennom disse krigene. Arbeidet med monumentet startet i 1806, men sto ikke ferdig før 30 år senere under ledelse av Louis Phillippe. Monumentet er 50 meter høyt, og ”den ukjente soldats” grav ligger under buen.

Bygningen er inspirert av antikkens Roma, og designet er laget av ariktekten Jean Chalgin. Dekoren på utsiden av buen er av relieffet ”La Marseillaise” av Francois Rude, buen er ellers symboliserer buens utsmykninger høydepunkter under Frankrikes kriger. innvendig i Triumfbuen er det inngravert navn på franske generaler og forskjellige slagsteder.

Monumenter har også en takterasse som er åpen for besøkende, men finner trapper i hvert av hjørnene inne i buen som leder opp hit. Det er om lag 200 trappetrinn før man når toppen til observatoriet, men det er så absolutt verdt såre lår og legger å ta turen opp! På toppen av Triumfbuen kan du yte utsikten over handlegaten Champs – Èlysèes, den vakre kirken Sacrè – Coeur og mye mer!