Sacre Coeur

Den fantastiske kirken i hvit kalsitt er bygget på den høyeste toppen av Paris, og er en av Paris mest besøkende monumenter. Det er omkring 11, 5 millioner besøkende i Sacre Coeur per år! Kirken ble bygget mellom 1875- 1914, og er designet av arkitekt Paul Abadie. Sacre Couer kan minne om en romersk versjon av Taj Mahal. Sacre Coeur betyr ”hellig hjerte”, og skal representere Jesus hjerte og kjærlighet for folket. Sacre Couer er bygget på Montmartre i Paris, og denne plassen var allerede en hellig plass lenge før Kristus. Bakketoppen kirken er bygd på ligger 130 meter over havet, kirkens tårn er 83 meter høye noe som vil si at Sacre Coeur er den nest høyeste punktet i hele Paris!

For turister er Sacre Coeur definitivt et monument man bør få med seg. Åpningstidene til Sacre Coeur er svært fleksible, da det er åpent hver dag fra klokken 06.00 – 22-30. Det er også gratis inngang til Sacre Coeur, og det er ikke nødvendig med noen reservasjon! Dette er derfor en tur man kan ta helt spontant, noe som passer for mange. Det er også mulig å gå opp i kirkens kuppel, og få fantastisk utsikt over hele Paris. Du går opp til kuppelen fra utsiden av kirken, trappen opp består av 300 trappetrinn, og du finner denne til venstre for kirkens inngang. Det er mulig å gå opp til kuppelen fra klokken 08.30 – 20.00 hver dag fra mai – september, og fra klokken 9.00 – 17 – 00 hver dag fra oktober – april. Det er også viktig å bemerke seg at åpningstidene til kuppelen kan variere da det er væravhengig, det er også greit å være klar over at selv om inngangen til kirken er gratis koster det en liten sum å gå opp til kuppelen for å nyte den fantastiske utsikten. Det er verdt hver eneste krone og hvert eneste trappetrinn i Sacre Coeur for å skue Paris fra sitt nest høyste punkt. Klokketårnet og kirkens krypt er dessverre ikke åpent for besøkende.

Du vil heller ikke ha muligheten til å besøke Sacre Coeurs orgel, da dette er en svært hellig gjenstand fra kirken. Dersom du ønsker å få med deg kirkens orgelmusikk må du være tilstede under gudstjenestene søndager klokken 11.00, 18.00 eller klokken 22.00. det er også en stor orgelkonsert hver julaften klokken 22.30!

I Sacre Coeur er det ikke tilgjengelig noen guider, dette fordi kirken ønsker å bevare stillheten for bønner. Men det er mulig å laste ned en gratis autoguide via appen: Tupuy. Du kan også i kirkens bokhandel få tak i en guidebok over Sacre Coeur.