Place de la Concorde

Place de la Concorde er kjent som den største plassen i Paris, og den er formet som en åttekant. Place de la Concorde er et knytepunkt blant flere av Paris store severdigheter. Plassen knyter sammen Tuileris – hagene, shopping gaten Champs – Èlysees, Triumfbuen og Place de la Concorde ligger også ved siden av et tivoli det er fint å besøke for både par og barnefamiler. Nord i Place de la Concorde ble det bygget to identiske bygninger. Den ene inneholder i dag hovedadministrasjonen for den franske marinen, og den andre er blitt gjort om til det kjente luksushotellet Hôtel de Crillon.

Place de la Concorde i Paris ble designet av Ange – Jacques Gabriel i 1755. Først fikk stedet navnet ”Place Louis XV”. Stedet ble senere døpt om til ”Place de la Rèvolution” etter at statuen av Ludvig XV ble revet ned under den franske revolusjonen. Plassen fikk navnet siden det gale styret brukte plassen til rettersted, da det ble reist en giljotin på Place de la Concorde. Her ble blant annet Ludvig XV selv henrettet, og senere ble Marie – Antoinette henrettet her. Plassen fikk sitt nåværende navn, Place de la Concorde, i 1795.

Nå i dag er både statuen av Ludvig XV og giljotinen byttet ut med et av Paris mest kjente monumenter, Luxorobelisken. Monumentet er laget i rosa granitt og er ca 23 meter høyt. Dette er opprinnelig en obelisk som sto utenfor tempelet Luxor i Egypt, men ble gitt i gave til Frankrike i 1836 av visekongen i Egypt. Luxorobelisken er dekket av hieroglyffer som priser Rames II. Monumentet har en spiss øverst laget av gull, denne ble plassert på toppen i 1998.

Dette er en plass som inneholder mye av Frankrikes og Europas historie, og den gir deg derfor muligheter til å oppleve mye på en plass. Place de la Concorde inneholder også en stor og vakker fontene, og Paris sitt kjente pariserhjul.