Invalidedomen

 

Invalidedomen

Invalidedomen

Solkongen, Ludvig 14., var involvert i en rekke kriger gjennom sin lange regjeringsperiode. Dette førte til mange skadde soldater uten noe levebrød i Paris. For å bøte på situasjonen bygget han Hôtel Des Invalides, kjent som Invalidedomen i Norge. Bygget ble opprinnelig bygget som et hjem for skadde krigsveteraner, men Ludvig sparte ikke på mye når han skulle bygge noe, den enorme forgylte kuppelen og den generelt overdådige arkitekturen er slående.

Det er to kirker i Invalidedomen, Napoleon ligger i den ene av dem, og det er et populært reisemål for de mange Napoleon-tilhengerene i Frankrike. Det er også et gigantisk krigsmuseum, den mest interessante delen er Musée de l’Armée som tar for seg den nyere delen av krigshistorien, blant annet 1. og 2. verdenskrig, med imponerende multimediaeffekter.

Komme seg til Invalidedomen
Ta metro (m8 og m13) eller RER-C til Invalides. Når du kommer ut av statsjonen vil du se noe som ligner et palass med en enorm gylden kuppel. Dette er veien som det er ment man skal ta når man besøker Invalidedomen, men det også mulig å ta metroen til Varenne (m13) eller til La Tour Maubourg (m8). Det er kortere å gå, men man går glipp av den flotte fasaden fra avstand.

Invalidedomen åpner klokken 10 og stenger 17 i vinterhalvåret og 18 i sommerhalvåret.