Gallerier i Paris

Mange assosierer Paris med shopping og champagne, men for andre er Paris hovedsete for kunstneriske opplevelser. Byen er full av museer og gallerier med kunst fra kjente, berømte og populære kunstnere fra alle verdens deler! I Paris kan du finne kunst som passer for alle smaker! Du kan velge mellom å se noen av de eldste og verdensberømte verker fra kjente og kjære kunstnere, eller du kan finne gallerier som viser moderne kunst og ofte kunst fra debutkunstnere. Nedenfor finner du tips og forslag til gallerier enhver som er svak for gallerier og kunst i verdensklasse bør besøke dersom man er i Paris!

Fondation Cartier

Dette er en av Paris ukjente skatter som i år feirer sitt 30 års jubileum som kunstgalleri. Jubileet er et symbol på Cartiers overgang fra smykker til moderne kunst. Galleriet fokuserer på kunstneriske debuter. Galleriet innehar også den enormt populære ”Nomadic Nights”; dette er en scenekunst som fokuserer på en diskurs mellom ulike sjangere og temaer.

Galleriet er å finne i Paris 14 arrondissement, og er lokalisert i en fantastisk glassbygning tegnet av designeres Pritzker Prize og arkitekturen er konstruert av arkitekten Nean Nouvel.

La Maison Rouge

La Maison Rounge ble åpnet i 2003 av Antoine de Galbert, og er lokalisert like i nærheten av Notre Dame og elven Seinen i Paris. Galleriet er svært kjent for å ha stor variasjon i sine utstillinger med spennende temaer i ulike sjangere.

La Maison Rounge er har åpent onsdag – søndag fra klokken 11.00 – 19.00. Det er ikke nødvendig med reservasjon, men galleriet tar inngangspenger, dette er dog rimelig.

Modus Art Galleri

Modus Art Galleri i Paris er plassert i den eldste planlagte plassen i Paris, Place de Vosges. Modus Art Galleri i Paris har en visjon om å være et referansepunkt for moderne kunst i Mariaisdistrike, og dette klarer de med glans! De har store utstillinger med god variasjon, og en god blanding mellom kjente moderne kunstnere og kunster debuter.

Yvon Lambert

Yvon Lambert er å anse som en veteran når det gjelder moderne kunst i Paris. Galleri Yvon Lambert har gjort stor suksess med sin visjon om å vise Paris og Frankrike banebrytende kunstnere. De har i hovedsak fokusert på konseptualisme, minimalisme og ”land art” siden de åpnet i 1966.