Kino i Paris

Paris er et mekka for filminteresserte. Det er utallige små kinoer spredt utover hele byen. Men det er noen som skiller seg ut.

Rue Champollion
I filmgaten Rue Champollion i Latinerkvarteret ligger kinosalene på rad og rekke. Her er det flere små gamle kinoer som ofte viser gamle franske filmer, gjerne av den sære typen. Den eldste av kinoen her er Le Champo, som startet i 1938. Ca en gang i måneden har de filmnatt hvor de viser 3 filmer fra midtnatt og hvor frokost er inkludert i prisen.

Le Grand Rex
Med sine 2800 seter er dette den største kinosalen i Paris, og kinoen har det største kinolerrettet i Europa. Dette er stedet å se storfilmer. Som regel er filmene med engelsk tale og fransk tekst, men det kan være lurt å dobbelsjekke dette før du kjøper billetter.

Le Grand Rex ligger rett ved metrostatsjonen Bonne Nouvelle.

La Pagode
I et Japansinspirert bygg ligger kinoen La Pagode. En veldig annerledes opplevelse enn vanlige kinoer. En kopp te i de japanske hagene etter filmen er nesten obligatorisk.

Ta metroen til Saint François Xavier og gå opp i gaten Rue Babylone, La Pagode er på ingen måte vanskelig å oppdage.

Cinémathèque Française
Cinémathèque Française er et senter for film og har en av verdens største filmarkiver. Her kan du lære om filmens historie og se klassiske filmer.

Dette var bare et lite utvalg av litt kinoer. Som nevnt finnes de overalt i byen. I dag er det mye lettere enn tidligere å finne kinoer som viser filmene på orginalspråket som gjør at man kan gå på kino selv om man ikke snakker fransk. På programmet står det VO (version original) bak filmen dersom den er på orginalspråket og VF (version francais) dersom den er dubbet til fransk. Noen kinoer viser også franske filmer med engelsk undertekst.